Харків’янин пропонує змінити швидкісний режим на п’яти міських магістралях

Автор петиції просить дозволити автомобілістам їздити зі швидкістю 80 км на годину по проспектах Московському, Гагаріна, Льва Ландау, вулиці Героїв праці та Білгородському шосе.

Харків’янин пропонує побудувати на місці покинутого басейну громадські купальні

Відповідна петиція з’явилася на сайті Харківської міськради.

Автор звернення Ігор Уманський просить переглянути швидкісний режим на деяких вулицях і запевняє, що з прийняттям закону про зменшення швидкості в місті до 50 км, їздити стало складніше.

“Це нормальна практика, оскільки обмеження в 50 км на годину тільки є приводом для так званої “годівниці” в поліції для позачергової порції штрафів”, – говорить автор.

Уманський наводить як приклад практику Києва, де на великих магістралях (проспект Бажана, Столичне шосе та ін.) дозволено їздити майже вполовину швидше.

Автор звернення пропонує переглянути правила та дозволити харківським автомобілістам збільшувати швидкість на наступних трасах: проспект Льва Ландау (ділянка від перехрестя з проспектом Гагаріна до проспекту Ювілейного), проспект Гагаріна (аеропорт – перехрестя з вулицею Молочною), Московський проспект (станція метро “Армійська” – Велозаводський міст), вулиця Героїв Праці (автосалон Toyota по вулиці Шевченка – ТРЦ “Караван”) і Бєлгородське шосе.

Підтримати ідею можна за покликанням. До закінчення збору є ще 83 дні. Нагадаємо, щоб пропозиція потрапила на розгляд, вона повинно набрати 5000 підписів, на це відводиться три місяці.

У Харкові мерії пропонують перейменувати станцію метро

Нагадаємо, раніше харків’янин запропонував чиновникам у вихідні закривати центр міста для руху транспорту. На думку автора, створення пішохідної зони стане стимулом як для прогулянок городян, так і для туристів. Крім того, це знизить кількість викидів від транспорту.

Коментарі