Харків’янка під час поїздки в Нігерію заразилася малярією

Жінка з “болотною лихоманкою” кілька днів займалася самолікуванням. Про це сьогодні повідомили в Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

За даними лікарів, 24 серпня у 42-річної харків’янки діагностували малярію. Відомо, що жінка 16 серпня повернулася в Україну з Нігерії. За словами пацієнтки, в африканській країні вона малярією не хворіла, але відзначала часті укуси комарів. Індивідуальну профілактику до виїзду і під час перебування в Нігерії не проводила.

Перевіряли тільки на коронавірус: харків’янка померла від малярії

У Центрі розповіли, що 20 серпня у жінки з’явилися перші симптоми захворювання – слабкість, головний біль, температура тіла до 38,5 градусів. За медичною допомогою харків’янка звернулася лише 24 серпня. Співробітники швидкої допомоги доставили її в лікарню, де і підтвердився діагноз тропічної малярії.

У Харкові у 22-річного студента виявили малярію

За місцем проживання співробітники Центру провели епідеміологічне розслідування, а також комплекс заходів проти поширення інфекції.

Нагадаємо, раніше в Харків небезпечну хворобу привіз громадянин Республіки Камерун. Чоловік відчув нездужання і слабкість, незабаром у нього з’явився озноб, а температура піднялася до 39 градусів. Через три дні пацієнт був госпіталізований до Обласної інфекційної лікарні, де після проведення аналізів лікарі поставили йому діагноз “малярія”.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі