Харків’янка видала комікси про Моцарта

Журналіст та фахівець з комунікацій Ірина Баришевська створила комікси про життя і творчість Вольфганга Амадея Моцарта, а також за мотивами казки “Лускунчик”. Цікаві факти з біографії композитора, які увійшли до книги, харків’янка дізналася, побувавши у Відні та Зальцбурзі, в місцях, де відбувалися знакові події його життя. За задумом автора, подача матеріалу у вигляді коміксу може бути цікава багатьом, особливо дітям.

“Для всіх, кому страшно”: харків’янка, яка перемогла рак, випустить книгу

“Читачі можуть дізнатися, в яких умовах народився Моцарт, як тоді жили та одягалися, який був побут, які музичні інструменти, в якому залі шестирічний Моцарт грав для імператриці і її двору, про те, як сім’я місяцями подорожувала на гастролі”, — розповіла Newsroom Ірина Баришевська.

Вона сподівається, що комікс про Моцарта спонукає читачів ще більше дізнатися про нього та класичну музику, а “Лускунчик” стане провідником у світ балету, своєрідним лібрето, яке допоможе зрозуміти постановку.

Свої книги харків’янка адресує широкому колу читачів, і дорослим, і дітям. Цікаво, що Ірина Баришевська зайнялася класичною музикою вже в дорослому віці. Це її перший досвід як автора книг.

У Харкові боєць АТО презентує книгу про 19 місяців у полоні у терористів

Нагадаємо, раніше Newsroom розповідав про харків’янку, яка відкрила перший в місті дитячий книжковий магазин.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі