У Харкові пройде Марш єдності

Хода за український Харків відбудеться в суботу, 5 лютого. Городян запрошують приєднатися до маршу, щоб сказати всьому світу: “Харків — українське місто, і ніяк інакше!”. Захід анонсував у соцмережах голова “Штабу оборони Харківщини”, лідер харківського осередку партії “Національний корпус” Костянтин Немічев.

Харків’яни готові захищати свій будинок у разі агресії — Терехов

“У 2014 році ми змогли об’єднатися навколо спільної мети – захист Харкова від проросійського заколоту. Ми стали єдиним фронтом та зіпсували плани керівництва РФ створити тут недореспубліку. Сьогодні над Харковом знову нависла загроза. Російські війська біля наших кордонів. Деякі сили хочуть показати “картинку”, що начебто харків’яни їх тут чекають. Харків мільйонне місто. Тут живуть різні люди, які по-різному бачать цей світ, але коли нам загрожує небезпека, то ми об’єднуємося навколо однієї мети. Сьогодні наша мета — це захист українського Харкова”, — йдеться в анонсі заходу.

Марш розпочнеться о 14:00 на майдані Конституції. Учасники пройдуть ходою вулицею Сумською до площі Свободи. Організатори зазначають, що захід пройде без партійної символіки, приносити можна прапори України.

Нагадаємо, Державний департамент США дозволив своїм дипломатам “добровільний від’їзд” з України через небезпечну обстановку в країні. Сім’ї дипломатів наказано евакуювати. Громадянам США, які перебувають в Україні, рекомендується розглянути можливість покинути нашу країну. Аналогічне рішення прийняла Великобританія. Як повідомляє телеканал BBC, близько половини співробітників британського посольства в Києві поїдуть через загрозу вторгнення Росії в Україну.

Раніше президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю виданню The Washington Post. У ньому глава держави заявив, що Харків може бути окупований. Приводом для російської агресії стане “захист” російськомовного населення. Пізніше президент в коментарях на своїй сторінці Instagram відповів, що Харків ніколи не буде окупований. “Ніколи!!! Тому що Харків це наше місто з нашими крутими людьми”, — написав Володимир Зеленський.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі