Ходять і стрибають: мер Харкова показав відео із двійнятами, які пройшли курс лікування після ДТП на окружній

Чотирирічні двійнята Юля та Денис, які у січні 2022 року потрапили в жахливу аварію на окружній дорозі Харкова та втратили батьків, наново навчилися ходити. У обох дітей були перелами стегон.

“Пам‘ятаєте двох дітей, що втратили батьків у страшній аварії на окружній 12 січня минулого року? Вони тоді отримали страшні переломи, й тоді стояло питання – чи ходитимуть вони взагалі? Радий повідомити, що завдяки зусиллям наших лікарів у діточок все в порядку. Вони не тільки нормально ходять, а й, як бачите, й стрибають, як годиться для чотирирічних дітей”, – повідомив Ігор Терехов у своєму Телеграм-каналі.

Раніше тітка й опікунка двійні Альона Арутюнян розповіла, що після кількох операцій діти проходили непросту реабілітацію у лікарні №17, де їх наново вчили ходити, а коли почалася війна – продовжили лікування у Швейцарії.

Нагадаємо, 12 січня на харківській окружній зіткнулися автомобіль Kia, який виїхав на зустрічну, та таксі Toyota Camry. В аварії загинули обидва водії та дружина водія таксі. Двох дітей-двійнят з численними травмами шпиталізували до лікарні невідкладної допомоги. У хлопчика діагностували перелом стегна, розрив селезінки, тріщину склепіння черепа та закриту черепно-мозкову травму, у дівчинки — перелом обох стегон. Пізніше з’ясувалося, що водій Kia, що протаранив таксі, тричі попадався п’яним за кермом.

Небайдужі харків’яни менш ніж за добу зібрали майже 300 тисяч гривень допомоги для дітей, які залишилися сиротами після аварії.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі