Керівників ДСНС з Харківської та інших областей підозрюють у системному отриманні хабарів

За даними слідства, у Державній службі з надзвичайних ситуацій була налагоджена масштабна корупційна схема, що полягала у системному вимаганні незаконної винагороди від підприємців за погодження дозвільної документації. Про це повідомили у прессслужбі СБУ.

На харківському заводі силовики викрили корупційну схему на 2 мільйони гривень

До злочинів причетні посадовці ДСНС України та керівники її регіональних підрозділів, серед яких управління у Дніпропетровській, Харківській, Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Львівській, Чернігівській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Запорізькій областях, а також посадовці інших держустанов, які залучили до участі приватних осіб.

Насамперед “схема” стосувалася погодження планів локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій на потенційно-небезпечних об’єктах, зокрема, у великих торгових центрах, АЗС та інших об’єктах. За отримані хабарі посадовці ДСНС не здійснювали фактичну перевірку пожежної безпеки в громадських місцях, частина з яких виявилася нездатною забезпечити цивільний захист громадян у момент надзвичайних ситуацій. За даними СБУ, щомісячні “прибутки” посадовців ДСНС від становили понад 10 млн грн.

Суддю-хабарника засудили до семи років за ґратами з конфіскацією майна

Правоохоронці провели понад 50 синхронних обшуків по всій Україні і викрили у хабарництві десятки посадовців ДСНС, які брали хабарі за фіктивне погодження дозвільних документів з питань пожежної безпеки для громадських будівель і споруд. Також здобуті додаткові докази про діяльність злочинної групи, зокрема, відомості про інших учасників та розподіл отриманої незаконної винагороди між ними.

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру першим 6 особам злочинної групи за двома статтями Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває

Поліцейський з Харкова вимагав 120 тисяч гривень хабара

“Державна служба України з надзвичайних ситуацій вдячна Службі безпеки України за професійно проведенні спільні з ДСНС заходи щодо посадових осіб, які, починаючи з 2020 року, налагодили канали неправомірної вигоди. ДСНС запевняє у готовності всіляко сприяти розслідуванню цієї справи. Ми самі ініціюємо передачу всіх необхідних для ведення розслідування документів усім компетентним органам”, – прокоментували в ДСНС.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі