На харківському заводі силовики викрили корупційну схему на 2 мільйони гривень

Колишніх менеджерів держпідприємства підозрюють у створенні “фірми-прокладки” та присвоєнні прибутку. Про це 16 липня повідомили в пресцентрі СБУ в Харківській області.

Співробітники Служби безпеки України викрили схему розтрати грошей на ДП “Електроважмаш”. За попередніми даними, збиток перевищив 2,1 мільйона гривень.

Російський банк має намір відсудити у харківського заводу 652 мільйони гривень

Силовики з’ясували, що колишні посадові особи заводу, в тому числі один з керівників підприємства, у 2019 році організували корупційну схему. Для виготовлення тягових електродвигунів через “фірму-прокладку” купували мідний колекторний профіль за завищеними цінами. Різницю переводили в готівку та привласнювали.

Під час обшуків в офісах комерційних структур і місцях проживання учасників угоди виявили документи, магнітні носії інформації та електронно-обчислювальну техніку, яка є доказом у справі.

Кримінальне провадження відкрили по ст. 191 (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає від семи до 12 років ув’язнення.

“Багато років корупціонери паразитували на заводі “Електроважмаш”- ФДМУ

Нагадаємо, вдень 1 березня близько 200 робочих “Електроважмашу” перекрили рух транспорту по Московському проспекту. Люди були незадоволені майже тримісячними боргами по зарплаті. З ними зустрівся Артем Кравець, який в грудні став в.о. директора заводу. Топменеджер пообіцяв учасникам пікету виплатити зароблене найближчим часом.

Коментарі