Кернес посмертно став почесним харків’янином

14 липня депутати Харківської міської ради підтримали рішення про присвоєння звання почесного громадянина видатним харків’янам. Колишній мер міста Геннадій Кернес став першим, хто отримав звання посмертно.

62 депутати проголосували “за”, вісім обранців утрималися.

snimok_ekrana_ot_2021-07-14_11-16-09.png

 

Ярославський і Світоліна отримали медалі почесних харків’ян

Крім Кернеса в списку – ще сім людей. Серед них: педіатр, кандидат медичних наук, телеведучий і володар премії “Телетріумф” Євген Комаровський. Також до переліку увійшли головний лікар Міської клінічної лікарні №13 Алла Бобейко, голова правління громадської організації “Харківський клуб “Генерал” Валентин Голик, начальник Державної гімназії-інтернату “Кадетський корпус” Олексій Середа та заступник голови правління АТ “ФЕД” Валерій Фадєєв.

Крім того, в списку опинилися два представники культурної сфери: художній керівник театру “Мадригал” Олексій Настаченко та скульптор Катиб Сафар огли Мамедов, який увічнив персонажів книги Ільфа і Петрова “12 стільців” Кіса Вороб’янінова й Еллочку на вулиці Петровського.

“Нам більше не потрібно” зоряне небо “за такі гроші”, – Терехов

Довідка. Мер Харкова Геннадій Кернес керував Харковом з 2010 року. У жовтні 2020 року він балотувався на третій термін і виграв перегони, хоча знаходився в той момент на лікуванні в Німеччині. 9 грудня міська територіальна виборча комісія офіційно оголосила його мером, а вже 11 грудня в берлінській клініці “Шаріте” у нього відмовили обидві нирки та медики під’єднали Кернеса до апарату гемодіалізу. У ніч на 17 грудня серце мера перестало битися.

Коментарі