Князєва залишили під вартою та зменшили заставу на 30 мільйонів

Антикорупційний суд відмовився звільнити підозрюваного в отриманні хабаря ексголову Верховного Суду Всеволода Князєва, проте зменшив суму альтернативної застави з 107,3 до 75 мільйонів гривень.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на матеріали засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Захист Князєва просив змінити його запобіжний захід на домашній арешт, але прокурор виступив проти цього, стверджуючи, що підозрюваний може переховуватись та впливати на слідство.

Князєв та його адвокати заявляли, що він не може сплатити заставу в сумі 107,3 мільйона гривень, оскільки це дорівнює його зарплаті за 35 років.

Екссуддя також наголошував, що він не має доступу до своїх грошей, оскільки підозрює, що його рахунки були арештовані. Прокурор підтвердив арешт всіх рахунків та майна Князєва.

Прокурору поставили запитання, як підозрюваний може сплатити заставу, якщо всі його статки арештовані, і він відповів, що, на думку слідства, в у нього є “запас”.

Верховний Суд призначить нового голову після затримання Князєва

Під час засідання виявилося, що деяке майно, яким прокуратура обґрунтовувала статки підозрюваного, насправді належать не його родині. Наприклад, зазначалась нерухомість, яка фактично є орендованою дружиною Князєва та земельні ділянки в Бахмуті, власниками яких, ймовірно, є інші особи з аналогічним прізвищем.

Князєв стверджує, що він голосував проти рішення, за яке йому якось передавали хабар. Він зазначає, що не підтримував ту позицію, мав власну думку, але через затримання не встиг її висловити та зареєструвати.

Докази, які підтверджують окрему думку Князєва на нараді суддів, були представлені у закритій частині засідання без присутності преси. Проте пізніше, коли розгляд справи продовжився публічно, прокурор підтвердив факт висловлення Князєвом окремої думки, хоча її зміст наразі залишається невідомим.

Крім того, 30 травня апеляційний суд відмовився відпустити підозрюваного Олега Горецького, адвоката, що також є фігурантом цієї справи.

Коментарі