Корупційний скандал у Харківській облраді: заставу за Товмасяна ще не внесли

2,9 мільйона гривень, які призначили в якості застави, ще не надійшли на рахунок. Про це 10 серпня Newsroom повідомили у Вищому антикорупційному суді України.

“Застава за Артура Товмасяна поки не вносили, термін закінчується в середу, 11 серпня”, – сказали у ВАКС.

При цьому в суді зазначили: якщо гроші не надійдуть на рахунок вчасно, служителі Феміди будуть знову обирати запобіжний захід чиновнику.

Секретне листування та пляшка коньяку в подарунок: в суді оприлюднили докази проти Артура Товмасяна

Згідно з щорічною декларацією, яку Артур Товмасян подав у якості голови Харківської облради, торік він заробив 241,8 тисяч гривень на посту голови Харківської РДА. Робота в облраді принесла 17,9 тисяч гривень, ще 65 тисяч йому подарували. Заощадження чиновника склали 270 тисяч гривень.

Нагадаємо, 22 липня в Харкові затримали заступника голови Харківської обласної ради Андрія Малиша й адвоката Руслана Танабаша за підозрою в отриманні 1,05 мільйона хабаря від керівника комунального підприємства за “сприяння” у працевлаштуванні. Обох відпустили під заставу. Малиш вніс 4,7 мільйона гривень, Танабаш – 713 тисяч гривень.

Стало відомо, кого “слуги народу” хочуть бачити головою Харківської облради

Пізніше аналогічну підозру вручили голові Харківської обласної ради, а 5 серпня Вищий антикорупційний суд обрав Артуру Товмасяну запобіжний захід.

За словами прокурора, в мобільному телефоні Андрія Малиша оперативники виявили секретні чати з Артуром Товмасяном, в яких заступник голови Харківської облради інформував свого керівника про процес передачі хабаря. Серед доказів також фігурують свідчення директора Обласного комунального спецпідприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого, який розповів, що передав хабар фігурантам, щоб зберегти свою посаду.

Коментарі