Менеджери приватного медцентру розіграли між собою тендер для муніципальної швидкої допомоги — ХАЦ

Департамент цифрової трансформації Харківської міськради планує укласти угоду з ФОП Скотниковою Ілоною Валеріївною про надання послуг зі створення програмного забезпечення колл-центру муніципальної невідкладної медичної допомоги вартістю 4,13 мільйона гривень. Про це стало відомо з інформації на сайті “Прозорро”.

Тендери “харківських тепломереж” на 150 мільйонів виграли фірми з оточення директора цього КП — розслідування

Єдиним конкурентом переможця був ФОП Григор’єв Станіслав Юрійович. При цьому, як з’ясували в “Харківському антикорупційному центрі”, обидва учасники торгів виявилися менеджерами медцентру “Він Клінік”. Згідно з інформацією з відкритих джерел, Ілона Скотнікова працювала в компанії фахівцем зі зв’язків з громадськістю, а Станіслав Григор’єв – директором з розвитку бізнесу. Причетність Скотнікової до “Он Клінік” підтверджував і її чоловік у своїх деклараціях.

Також в Інтернеті є дані, що Скотнікова працює в “MedCenter+” – продуктовій IT-компанії, що займається автоматизацією бізнес-процесів клінік. Але в ХАЦ зазначають, що фактично це ще один напрямок діяльності “Он Клінік”.

У тендерній документації ФОП Скотнікова вказала, що орендує майно у Литвак Людмили Лейбовни. Людина з таким ПІБ є серед засновників двох фірм: “Палмо” та “Палмо Солюшенс”, і в обох її партнером є Григор’єв Станіслав Юрійович.

ФОП Григор’єв завантажив аналогічні договори, укладені з ФОП Немирівським Дмитром Валерійовичем, який є засновником безлічі філій “Он Клінік” по всій Україні. У ХАЦ впевнені, що все це має ознаки змови учасників.

Розслідувачі також зазначають, що партнерами Немировського в “Он Клінік” є люди з найближчого оточення мера Харкова Ігоря Терехова – його мати Вікторія Терехова та депутат Харківської облради Ганна Кузнєцова, з якою градоначальник не приховує близьких стосунків.

Дві фірми оштрафували за змову на тендері Харківського КП

Нагадаємо, в грудні мер Ігор Терехов розповів, що в Харкові працюють над створенням муніципальної швидкої допомоги. Вона матиме автономний номер телефону 15-03, спеціалізовані машини та бригади, які базуватимуться при поліклініках. Харків’яни зможуть викликати “швидку”, щоб доїхати в лікарню або до сімейного лікаря, або він сам зможе приїхати до хворого і забрати його, куди необхідно, в тому числі в поліклініку. Міський голова тоді повідомив, що на реалізацію проєкту знадобиться близько півроку, оскільки, крім усього іншого, потрібно створити колл-центр та відповідне програмне забезпечення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі