Мільярдний збиток на незаконному видобутку піску: у Харківській області судитимуть трьох бізнесменів

Про це сьогодні повідомили в регіональній пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, директор однієї з харківських фірм залучив двох підприємців для незаконного видобутку піску. Члени організованої групи отримали в оренду земельну ділянку площею близько 2,5 гектара та дозвіл на витяг корисних копалин.

СБУ спіймала лікаря, який робив десятки підроблених сертифікатів на день

Після цього подільники протягом декількох років під виглядом законної діяльності добували пісок на іншій ділянці площею понад 18 гектарів. Як розповіли в прокуратурі, протиправні дії здійснювали на території Роганської громади, на землях Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва і частково на ділянках запасу сільськогосподарського призначення. Особливо цінні землі вузу, які були призначені для наукових цілей, фактично були знищені.

Пенсіонер, який погрожував підірвати гранату, зберігав вдома наркотики

Крім цього, підприємці оформляли договори для надання послуг, спецтехніки, купівлі-продажу корисних копалин та забезпечували організовану групу транспортом, за допомогою якого пісок вивозили з території кар’єру.

В результаті їх незаконних дій державі завдано збитків майже на один мільярд гривень. 9 лютого трьом членам угруповання вручили підозри за статтями 240 (“порушення правил охорони або використання надр, незаконний видобуток корисних копалин “) і 28 (“вчинення злочину групою осіб”) КК України. Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Вирішується питання про відповідальність службових осіб місцевого самоврядування, керівництва університету. Також вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше в центрі Харкова силовики обшукали офіси компаній, які належали кримінальному авторитету Вадиму Казарцеву на прізвисько “Князь”. Оперативні дії проводили вранці 9 лютого по вулиці Мироносицькій, 21. Відповідне відео опублікували в соціальних мережах очевидці.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі