На Харківщині продовжують реконструювати медичні заклади

Завдяки програмі президента України “Велике будівництво” у Мерефі відремонтували приймальне відділення центральної районної лікарні.

Окрім того будівельники утеплили фасад дитячого та терапевтичного відділень лікарні. З проведеними роботами на об’єкті 22 грудня ознайомилися в.о. голови ХОДА Олександр Скакун та голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко.

Як зазначив Олександр Скакун, завдяки програмі президента “Велике будівництво” та генеральному директорові КНП “Мереф’янська центральна районна лікарня” Віктору Чеверді приймальне відділення виходить на новий рівень обслуговування усього населення Мерефи та частини Харківського району.

17-900x600-f22a.jpg

“Бачимо нове приймальне відділення, яке буде дуже комфортним. Загалом у межах програми створюються якісні умови в медичних закладах. Також дуже важлива програма, яка наступного року дозволить підвищити заробітну плату лікарям”, – сказав Олександр Скакун.

Генеральний директор КНП “Мереф’янська центральна районна лікарня” Віктор Чеверда наголосив, що протягом року амбулаторно в закладі обслуговують приблизно 400 тисяч хворих та роблять майже 2500 операцій. А щодня виписують та приймають приблизно 20 пацієнтів.

“Ми придбали багато нового обладнання. Усі працівники пройшли обов’язкові навчальні курси”, – прокоментував Віктор Чеверда.

thumb-newsdocument-900x600-fb80.jpg

Створення оновленого приймального відділення обійшлось майже 30 мільйонів гривень, фінансування здійснювалося коштом державного, обласного та місцевого бюджетів.

За інформацією першого заступника Мереф’янського міського голови Руслана Дейнеки, під час реконструкції приймального відділення тут збудували нові приміщення: палати інтенсивної терапії, приймальні приміщення, кабінети УЗД та ендоскопії, гінеколога тощо. Також облаштували кабінет для рентген апарату і побудували з нуля приміщення для апарату комп’ютерної томографії.

Окрім робіт, проведених у межах “Великого будівництва”, обладнання для приймального відділення закупили й за конкурсом мініпроектів “Ефективна медицина в громаді”. Придбано монітор пацієнта, операційні стіл та світильник, гінекологічне крісло, медичне ліжко, шість протипролежневих систем, три інфузійні насоси.

Коментарі