На Луганщині СБУ викрила колаборантів, які стали в окупантів поліцейськими та прокурорами

СБУ зібрала докази добровільної співпраці з російськими окупантами з боку ще восьми “посадовців” на окупованій території Луганської області. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

СБУ затримала двох бойовиків із угрупування “Мотороли” (Фото)

Спецслужбовці з’ясували, що посаду “в.о. голови адміністрації Лисичанська “ЛНР” посів місцевий житель, який від початку російської агресії “з ідейних переконань” перейшов на бік ворога.

За даними слідства, зловмисник від 2014 року воював проти українських захисників у складі “народної міліції “ЛНР” та значився у розшуку. Відтоді чоловік переховувався від правосуддя на непідконтрольній Україні території.

“Від лютого “в.о. голови адміністрації м. Лисичанська” є активним учасником бойових дій на боці окупантів. Зловмисник допомагав ворогу захоплювати Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасну та Лисичанськ. Свою нову “посаду” сприйняв як нагороду за відданість. На сьогодні у новому статусі зловмисник імітує “налагодження мирного життя” у Лисичанську”, – йдеться у повідомленні.

СБУ запобігла спробі передачі за кордон технологій з виробництва авіадвигунів (Фото)

Ще одна місцева чиновниця змінила посаду рядової адміністраторки у ЦНАПі Білокуракінської селищної ради на керівну. Жінка зараз очолює “загальний відділ адміністрації Білокуракинського району “ЛНР”.

Ще четвірка колаборантів зайняли “прокурорські посади”. Вони довели свою лояльність російським загарбникам, працюючи в галузі “правосуддя” “ЛДНР”. Зокрема, незаконно створену “Попаснянську районну прокуратуру “ЛНР” очолив житель Донецької області, який до того був “заступником прокурора Алчевська”. Українські правоохоронці вже оголосили зловмисника у розшук за участь у терористичній організації.

А керувати “прокуратурою Новопсковського району” прибув 30-річний луганчанин – колишній “слідчий””генпрокуратури “ЛНР”.

“В. о. прокурора Старобільського району “ЛНР” став 37-річний житель Луганська, який теж встиг попрацювати “начальником відділу” у “генпрокуратурі “ЛНР”, – кажуть в СБУ.

Підрозділи без зброї і питної води: в ГУР розвовіли про окупантів на Херсонщині

Ще один виявлений колаборант від 2017 року обіймав “посаду старшого помічника прокурора Краснодонської міськрайпрокуратури”. Зараз він працює на окупантів у статусі “помічника прокурора” у “прокуратурі Станично-Луганського району “ЛНР”.

Усі вище вказані колаборанти працюють у незаконних “правоохоронних органах” окупаційної адміністрації РФ, де запроваджують на тимчасово захоплених територіях Луганщини політику російських загарбників, проводять кримінальне переслідування українських патріотів.

В СБУ також повідомили, що викрили 45-річного мешканця Станиці Луганської, який працював “начальником оперативного відділу Станично-Луганського райвідділу “МВС ЛНР”, а також 42-річного уродженця Рубіжного – “начальника відділу карного розшуку Троїцького райвідділу “МВС ЛНР”.

В окупованому Луганську пролунав вибух: повідомляють про загибель “генпрокурора ЛНР”

Перед початком повномасштабного вторгнення Росії обидва колаборанти звільнилися з органів внутрішніх справ України, проте з приходом окупантів вирішили “повернутися в професію”. Наразі вони очолили окупаційну “поліцію” та допомагають загарбникам проводити репресії проти місцевих проукраїнських жителів.

За матеріалами слідства усім фігурантам повідомлено про в колабораційній діяльності. Їм загрожує до 15 років ув’язнення.

Коментарі