На перепоховання людей, яких поховали у мішках на харківському кладовищі, з бюджета витратять півтора мільйона

Департамент житлово-комунального господарства Харківської міськради уклав угоду з комунальним підприємством “Ритуал” щодо надання послуг з перепоховання останків померлих. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель “Прозорро”. Сума угоди склала півтора мільйона гривень.

Як роз’яснили в “Харківському антикорупційному центрі”, мова йде про перепоховання останків померлих, які були поховані у період з 24 лютого до 10 вересня 2022 року на 18-му кладовищі у кварталах 120 та 124. Планується перепоховати 99 тіл останків померлих. Вартість одного перепоховання складає 15 777 гривень. У цю суму входить вилучення тіла померлого, перенесення останків, автотранспортні послуги, труна та копання нової могили.

Відвідувати кладовища Харкова не рекомендують через мінну небезпеку (Відео)

Нагадаємо, що про стихійне поховання на 18 кладовищі Харкова написало видання “Лівий берег” у матеріалі Іванни Скиби-Якубової “Цвинтар №18. Як сталося так, що ми ховаємо їх у мішках” .

Попри те, що в частини померлих є рідні, людей від лютого по вересень ховали у мішках у секторі для тих, хто не має близьких або відмовився від родинного поховання. Серед по-варварськи похованих є діти, жінки, бійці територіальної оборони.

Як писав KHARKIV Today, за фактом масового поховання на кладовищі неподалік Безлюдівки прокуратура відкрила два кримінальних провадження. За статтею 367 (службова недбалість) та ст. 287 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого). Директора КП “Ритуал” Євгенія Журавльова звільнили ще 19 липня, аби, як пояснили в мерії, “убезпечити харків’ян від подібних ситуацій”. Його місце зайняв Ігор Ляхов.

Варто зазначити, що за період з початку вторгнення до початку вересня минулого КП “Ритуал” отримало з міського бюджету на поховання самотніх людей коштів у сумі понад три мільйона гривень. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі