Намісника монастиря УПЦ в Ізюмі відправили під нічний домашній арешт

Дзержинський райсуд міста Харкова обрав запобіжний захід для намісника чоловічого монастиря на честь Піщанської ікони Божої Матері Ізюмської єпархії Української православної церкви (колишнього московського патріархату). Священнослужителя відправили під нічний домашній арешт (з 22:00 до 7:00 ранку) на строк 60 діб, до 17 липня. Про це стало відомо з ухвали суду.

За інформацією “Харківського антикорупційного центру”, мова йде про уродженця Михайла Пімашина (духовне ім’я – Матфей). Його підозрюєють у поширенні матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Розглянуто рішення щодо припинення договорів оренди та користування УПЦ МП на Харківщині

Як вказано в ухвалі суду, в серпні 2022 року Пімашин прийняв участь у зйомці відео російської пропагандистки Ганни Долгаревої, в якому містяться висловлювання, направлені на виправдовування, схвалення і підтримку збройної агресії рф проти України та засудження дій українських військових. У подальшому відео було розміщено на проросійському каналі «Наши новости», створеному на відеохостингу «Ruture».

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі