Навчився водити по Інтернету і поїхав з братом до Харкова: знайшли дітей, які втекли від прийомних батьків

Через три доби правоохоронці знайшли двох братів з міста Тростянець Сумської області, які вночі на автомобілі поїхали з дому. 15-річного та 10-річного хлопчиків вже повернули батькам. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Сумської області.

Підлітка, який втік від опікунів, знайшли в сусідній області

“Я розбив свій телефон та приховав це від мами з татом, думав, отримаю. Тато це помітив, ми відвезли телефон в ремонт, тато лаявся. Тоді я взяв у тата запасні ключі від машини, сказав Віті, що мені в цій родині не подобається, ми дочекалися ночі та втекли через вікно. Сіли в машину і поїхали. Їхали швидко та вирішили звернути з дороги, щоб поспати, і поїхати вранці. Ми загорнули й там застрягли. Коли спробували виїхати, з’явився запах гару, машина взагалі не зрушила з місця”, – розповів поліцейським 15-річний підліток.

Діти на Ford Focus змогли доїхати до Богодухова Харківської області. Два дні втікачі просиділи в автомобілі, на третій день старший брат пішов в магазин за продуктами. Так і не зумівши завести машину, Підлітки кинули її та вирушили до Харкова.

Старший брат також розповів, що з 13 років мріє сісти за кермо: весь цей час скачував навчальні програми для водіїв, дивився відео, вчив дорожні знаки та спостерігав за тим, як водить батько. У ніч втечі підліток сів за кермо вперше.

Правоохоронці опитували друзів і знайомих хлопців, перевіряли місця, де вони могли перебувати, переглядали записи з камер відеоспостереження. До пошуків підключилися небайдужі люди та волонтери пошуково-рятувального загону “Мілена”. Спочатку в полі, недалеко від Богодухова виявили автомобіль, а вже через кілька годин знайшли підлітків у Харкові – на вході в метрополітен на залізничному вокзалі. На той час хлопці вже напросилися переночувати до довірливих громадян.

Ночувала на сіннику, а вранці пішла до подруги: поліцейські розшукали зниклу безвісти школярку

Нагадаємо, раніше в Харкові патрульні звернули увагу на хлопця, який йшов вулицею в брудному одязі. Під час перевірки з’ясувалося, що хлопцеві 16 років і його розшукують правоохоронці з Дніпропетровської області. Виявилося, що вже дві доби підліток не з’являвся вдома, його шукав батько.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі