Нова ректорка Харківського університету задекларувала мільйони та діаманти

Тетяна Кагановська, яку днями обрали ректоркою Харківського національного університету імені Каразіна, подала декларацію про доходи.

Про це стало відомо з декларації Кагановської, яку вона опублікувала на сайті Національного агентства з протидії корупції, як кандидат на пост ректора.

Як добре ви знаєте історію Каразінського (Тест)

Торік на посаді декана юридичного факультету Кагановська заробила 637 тисяч гривень, її чоловік Олександр Кагановський завдяки підприємництву приніс у сімейний бюджет 4,9 мільйона гривень. Готівкою сім’я зберігала 581 тисячу гривень, 153 тисячі доларів і 92 тисячі євро.

У колонці нерухомості ректорка вказала дві земельні ділянки в Харкові, житловий будинок на 310,5 м кв вартістю 1,175 мільйона гривень і частину квартири в Києві площею 112,5 м кв. Також в графі недобудованих об’єктів вказано будинок на 850 м кв, розташований у Харкові.

З цінностей у Кагановської є три пари наручних годинників Rolex і Breguet, два набори сережок, перснів і кулонів з діамантами, а також дві картини, які намалювала українська художниця Валерія Гапчинська.

В автопарку ректорки є три автомобілі. Mercedes-Benz CLS 450 вартістю 3,14 мільйона гривень і компактвен Renault Scénic належать Кагановській. А компактним кросовером Toyota RAV4, який належить її матері Валентині Кушнарьовій, сім’я Кагановських може користуватися безоплатно.

Музикант і жертва репресій: що відомо про ректорів-юристів Каразінського?

Нагадаємо, навесні на 23-му році керівництва ректор ХНУ Віль Бакіров заявив про відставку. За підсумками другого туру виборів, в якому взяли участь декан фізико-технічного факультету Ігор Гірка та декад юридичного факультету Тетяна Кагановська, остання перемогла з перевагою в 226 голосів і стала першою жінкою-ректоркою в ХНУ.

Коментарі