Обіцяли “відмазати” за $4000: в Харкові судитимуть двох поліцейських

Правоохоронцям може загрожувати до п’яти років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в регіональній пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, в грудні 2020 року оперуповноважений Немишлянського відділення поліції зі своїм керівником зажадали хабар від одного з фігурантів кримінального провадження, якого звинувачували в шахрайстві. Поліцейські пообіцяли чоловікові, що за $4000 вони допоможуть йому уникнути покарання.

У Харківській області СБУ викрила схему розкрадання бюджетних мільйонів через лісгоспи

Відразу після отримання хабаря правоохоронців затримали. Слідчі вручили правоохоронцям підозри за статтею 369 (“хабар”) КК України й усунули від роботи з наступним звільненням. Матеріали справи передали до суду. Максимальна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

У Харкові затримали співробітниць райвідділу і Державної виконавчої служби за вимагання

Нагадаємо, раніше в Харкові співробітники СБУ затримали за підозрою в отриманні хабаря підполковника поліції. За інформацією силовиків, старший оперуповноважений управління захисту економіки вимагав $10 тисяч від керівництва Національного університету радіоелектроніки. Натомість правоохоронець обіцяв закрити очі на факт, що нібито є підробки службової документації. Затримали вимагача в стінах ЗВО під час отримання ним частини хабаря в розмірі 150 тисяч гривень.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі