Обвал будинку в Харкові: в мерії побоюються нових руйнувань

У Харківській міській раді назвали причину обвалу стіни в офісній будівлі по проспекту Гагаріна. За попередніми висновками, НП сталася через грубе порушення законодавства власником заводу “Оргтехніка”.

Про це 5 січня повідомив директор Департаменту з питань інформації та зв’язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко.

Обвал будинку в Харкові: “Говорили, що поруч будують парковку і це безпечно”

“Керівник підприємства зареєстрував у ДАБКу повідомлення про підготовку будівельних робіт. Вони включають розчищення майданчика, прибирання бур’янів і установку паркану. Таке повідомлення дійсно було, але воно не давало право починати будівельні роботи: рити котлован, робити фундамент. Всі роботи, які проводилися на території заводу “оргтехніка”, були незаконні та ні з ким не узгоджені, дозволів на них не було. Як ми розуміємо, при проведенні цих робіт був пошкоджений фундамент будівлі, яка обвалилася. Це сталося 1 січня, але чому власник Не повідомив нікому в той же день, питання до нього”, – говорить Сидоренко.

Власнику будівлі належить самостійно обстежити пошкоджену будівлю і комунікації під ним.

“Наші фахівці кажуть, що є ризик нових обвалів. Тому власник повинен зробити все, щоб сторонні на цей майданчик не потрапляли і розглянути доцільність знаходження людей в пошкодженій будівлі”, – говорить Юрій Сидоренко.

 

 

Стало відомо, хто реконструював будівлю, де стався обвал

Нагадаємо, правоохоронці дізналися про надзвичайну подію 4 січня. В результаті обвалу стіни ніхто не постраждав. За даними поліції, будівля, в якій розміщувалися офіси, готувалося під знесення і не використовувалося за попередньою інформацією, обвалення сталося через розпочате поруч будівництва.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі