Очолював НГУ в Харкові: Зеленський призначив нового командувача Нацгвардією

Президент України Володимир Зеленський призначив тимчасово виконуючого обов’язки командувача Національною гвардією. Ним став Юрій Лебідь, який раніше очолював Східне територіальне управління НГУ. Указ про кадрові зміни був опублікований на сайті глави держави.

Стрілянина в Дніпрі: медики чотири години оперували військову родом з Харківської області

Нагадаємо, попередній глава Нацгвардії Іван Балан подав у відставку після трагедії в Дніпрі. Там військовослужбовець Артем Рябчук розстріляв чотирьох товаришів по службі та жінку, ще п’ятеро людей отримали поранення.

Вчора президент підписав розпорядження про звільнення Балана. Його місце зайняв Юрій Лебідь. Раніше він був заступником командувача НГУ. У 2014 році його призначили на посаду голови Східного територіального управління внутрішніх військ. Незабаром офіцера затримали сепаратисти, проте потім обміняли. Після звільнення Юрій Лебідь виїхав до Харкова та залишався на посаді голови управління п’ять років.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі