Один з найближчих друзів Кернеса подав до суду на антикорупціонерів

Депутат Харківської міської ради Ігор Аріх має намір захищати свою честь і ділову репутацію. За даними Харківського антикорупційного центру, Аріх хоче зобов’язати громадських діячів спростувати раніше розповсюджену і, на його думку, недостовірну інформацію, а також, стягнути 50 тисяч гривень моральної компенсації. Про це ХАЦ повідомив на своїй сторінці в Facebook. Засідання має відбутися 16 вересня о 15:30 у Комінтернівському суді Харкова.

Люди з оточення Кернеса планують забудувати 56 гектарів Лісопарку – ХАЦ

За інформацією ХАЦ, депутат Харківської міської ради Ігор Аріх від політичної партії “Блок Кернеса – Успішний Харків є співвласником ТОВ” Престиж Авто Крим “, яке зареєстровано в окупованому Криму.

Ця фірма була заснувала Ігорем Аріхом у 2011 році, а у 2014, після окупації півострова, переоформлена відповідно до російського законодавства. Фірма займається продажем автомобілів, а розмір внеску Аріха в статутний фонд компанії становить 1,1 мільйона рублів. При цьому в ХАЦ відзначають, що у своїй декларації за 2020 рік Ігор Аріх цей бізнес не вказав. За станом на 26 серпня 2021 року фірма “Престиж Авто Крим” продовжує працювати.

У Харкові комунальники хочуть купити елітний катафалк у друга Кернеса – ХАЦ

За інформацією антикорупційників, Ігор Аріх є одним з найбагатших депутатів Харківської міської ради та одним з головних вигодонабувачів так званої “кооперативної схеми” по виділенню земельних ділянок в Харкові.

У матеріалі ХАЦ йдеться, що протягом 2017-2019 років Салтівське, Жовтневе та Тролейбусне депо №3 виплачували Ігорю Аріху мільйон гривень в якості погашення заборгованості за договором поруки. У лютому 2019 року питання про підвищення тарифів на проїзд в міському електротранспорті, включаючи метро, ​​підняв саме депутат Аріх. Через деякий час його комісія представила на сесії проєкт підтримки рішення виконкому Харківської міської ради про підвищення тарифів. Це стало підставою для міськради не виконувати рішення суду про призупинення підвищення вартості проїзду.

 

Під Харковом обслуговувати “золоті маршрути” будуть автобуси фірми, пов’язаної з Тимчуком

Також за інформацією ХАЦ, сім’я Аріха фактично контролює частину бізнесу, пов’язаного з пасажирськими перевезеннями. Так, фірма “Трансмейл-2012” обслуговує понад десять маршрутів у Харкові. Вона записана на брата депутат – Дмитра Аріха.

За інформацією антикорупційників, представляти інтереси Ігоря Аріха в суді буде Юлія Шевцова. Раніше вона представляла в суді інтереси фірми “Автоком”, в якій головою наглядової ради є Ігор Аріх.

Нагадаємо, раніше в Харкові пограбували офіс антикорупційного центру. З приміщення зникли ноутбуки, відеотехніка та інша офісна техніка, аудіо та відеоапаратура. У ХАЦ відзначили, що через непередбачені обставини робота громадської організації ускладнилася.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі