Педагоги не зробили щеплення: сотня шкіл та садочків у Харківській області пішла на дистанційку

На дистанційні заняття 23 вересня перейшли 70 шкіл з 698 по всій області, включаючи Харків, оскільки в них вакцинували проти коронавірусу менше 80% співробітників. Як повідомив на сесії облради Заступник голови ХОДА Михайло Черняк, всього не відповідають вимогам роботи в “жовтій” зоні карантину понад 100 установ освіти з 1400.

У ХОДА розповіли, як переносять коронавірус ті, хто зробив щеплення

Зокрема, не змогли прийняти вихованців по п’ять установ в Чугуївському та Лозівському районах. У Харкові та Ізюмському районі, навпаки, всі школи вакцинували свої колективи. За словами заступника голови ХОДА, всього в області вакциновано 75% педагогів.

До слова, в школі в селі Огульці Богодухівського району не вакцинувався жоден учитель. Як розповіла “Суспільному” директор школи Тетяна Омельяненко, змусити робити щеплення педагогів вона не може, а дистанційно працювати буде важко, оскільки в школі є всього одна відеокамера, і педагоги вчать дітей з власних телефонів. За словами заступника голови Богодухівської райдержадміністрації Юрія Кузуба, в районі дев’ять шкіл не мають 80% вакцинованого колективу. Чиновник зустрічався з їх директорами, але поки взаєморозуміння з педагогами немає, і вони кажуть, що будуть працювати дистанційно.

Нагадаємо, Харківська область кілька днів поспіль лідирує за кількістю хворих і померлих від коронавірусу в Україні. За минулу добу коронавірус діагностували у 839 жителів Харківської області, 14 пацієнтів померли.

Сьогодні по всій Україні почала діяти “жовта” зона карантину. У зв’язку з цим забороняється робота тих установ освіти, де менше 80% працівників мають “жовтий” або “зелений” COVID-сертифікат.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі