Під час обшуку намагався застрелити співробітників СБУ: колишнього заступника голови розвідки підозрюють у держзраді

Генерал-майора, який раніше служив у Головному управлінні розвідки, підозрюють у державній зраді. Під час обшуку чоловік чинив опір та намагався застрелити співробітників СБУ. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Колишнього нардепа від БЮТ та Партії регіонів засудили до 15 років позбавлення волі

У 2008–2010 роках фігурант був заступником голови Головного управління розвідки Міноборони. Потім він працював на різних посадах у цьому відомстві та у Державному космічному агентстві.

У 2014 році чоловіка завербували російські спецслужби. Зловмисник збирав для них інформацію з органів Міноборони, ГУР, Національної академії сухопутних військ імені Сагайдачного, а також з авіаційних та військово-промислових підприємств.

Підтримував агресію РФ проти України: депутату Черкаської міськради вручили підозру (Фото)

У лютому силовики вирішили провести обшук за місцем роботи екс-розвідника. Під час слідчих дій він спробував застрелити співробітників СБУ. Тоді йому оголосили підозру за статтями 263 (“незаконне зберігання зброї”) та 348 (“посягання на життя правоохоронця”) КК України.

Наразі фігуранту також інкримінували державну зраду та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі