Під Харковом митники затримали пенсіонерку, що перевозила ордени та медалі (Фото)

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі Харківської митниці. За інформацією відомства, у пункті пропуску “Гоптівка” співробітники митниці зупинили 69-річну громадянку України, яка прямувала до Росії.

Під час огляду в сумці пенсіонерки виявили незадекларовані ордени та медалі. Будь-яких документів до нагород у жінки також не виявилося.

Перевозив таблетки в спідній білизні: у Харківській області службовий собака допоміг виявити порушника

Як розповіли в митній службі, відповідно до Закону України громадяни, які виїжджають на постійне місце проживання в іншу країну і везуть з собою нагороди, при перетині кордону зобов’язані пред’явити орденські книжки, нагородні посвідчення або свідоцтво про смерть родичів, а також документи, що підтверджують ступінь споріднення з власниками нагород.

У Харківській області на кордоні далекобійник намагався проковтнути білий порошок

Цінні предмети, які перевозила громадянка України, були вилучені, а стосовно порушниці митники склали протокол за статтею 472 (“недекларування товарів”) МКУ.

Нагадаємо, раніше в пункті пропуску “Гоптівка” затримали пасажира автобуса, який сховав у бороді поліетиленовий згорток з сіро-зеленою речовиною. Чоловік прямував до Росії, під час проходження кордону на нього зреагував службовий пес Арчі. За словами пасажира, канабіс він перевозив через український кордон для особистого вживання.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі