У Харкові засудили водія припаркованої “Газелі”, в яку врізався BMW X5

Московський районний суд Харкова виніс вирок у справі про ДТП на вулиці Гвардійців Широнінців. Винним визнали водія мікроавтобуса, в який врізався кросовер. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Смертельна ДТП на Харківщині: поліція затримала п’яного водія

Нагадаємо, аварія сталася вночі 9 вересня 2019 року. Автомобіль BMW X5 врізався у вантажівку ГАЗ, яка була припаркована на узбіччі. У соцмережах стверджували, що водій кросовера був п’яний, проте влітку 2020 року кримінальне провадження проти нього було закрито.

А ось власника ГАЗ вирішили притягнути до відповідальності. За даними слідства, чоловік порушив правила дорожнього руху – на машині, залишеній на неосвітленій ділянці дороги, не були включені габаритні вогні або “аварійка”, не було і знака аварійної зупинки.

У Харкові затримали п’яного водія: алкоголь у крові перевищував норму в сім разів

В ході розгляду уродженець Борової не визнав своєї провини. Він підтвердив, що не включив габаритні вогні, але винуватцем аварії назвав водія BMW X5. Постраждала пасажирка кросовера підтвердила, що їхала в машині з напідпитку водієм. Однак чоловік, який перебував за кермом BMW, заявив, що перед тим, що трапилося його засліпила інша машина.

Суд визнав водія “Газелі” винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху. Суддя Тетяна Довготько засудила його до штрафу в 5100 гривень. Ще п’ять тисяч чоловікові доведеться викласти за проведення експертиз. Рішення не набуло чинності і може бути оскаржене в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі