Побила кошеня: у Харківській області сім’ю школярки візьмуть під соціальний супровід

У місцевій сільраді провели нараду за участю школярки та її мами, а в поліції продовжують розслідувати інцидент.

У Печенігах чиновники та поліцейські провели нараду за участю 15-річної дівчини, яка била кота, і її матері. Сім’ю дівчини обіцяють взяти під соціальний супровід. Про це повідомили в Печенізькій сільраді.

Під час наради з’ясувалося, що дівчинка-підліток не вперше потрапляє в поле зору правоохоронців. Крім того, директор ліцею, в якому навчається 9-класниця, повідомив, що Анастасія Рудна перебуває на внутрішньошкільному обліку.

У відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області зазначили, що досудове розслідування за фактом жорстокого поводження з твариною ще триває.

 

 

Нагадаємо, відео, на якому дівчинка “грає у футбол” кошеням, з’явилася в мережі 25 грудня. Поліцейські з’ясували, що інцидент стався в листопаді. Дев’ятикласниця однієї зі шкіл Чугуївського району під час прогулянки з 14-річною подружкою помітила кота і почала знущатися з нього, вдаривши його ногою. Подруга знімала те, що відбувається на телефон. Свої дії школярка пояснити не змогла, пізніше кошеня втекло.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 299 (“жорстоке поводження з тваринами”) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає 5 до 8 років ув’язнення.

Коментарі