Побили, вивезли в ліс і вимагали 1,5 мільйона: у Харкові викрали бізнесмена — поліція

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі ГУ НПУ в Харківській області.

За даними правоохоронців, 13 лютого до чергової частини звернувся чоловік, який став свідком викрадення людини.

Прибувши за вказаною адресою, поліцейські виявили на снігу плями крові та чорну рукавичку. Під час розслідування на території села Хорошево в 150 метрах від траси правоохоронці помітили легковий автомобіль Audi, до ручки задніх дверей якого був прикутий чоловік.

Потерпілим виявився 38-річний харківський підприємець.

Викрадення студента в Харкові: в мережу потрапило відео знущань з жертви

За його словами, 13 лютого біля під’їзду свого будинку на нього напали невідомі. Чоловіки побили бізнесмена, відібрали ключі від автомобіля, заштовхали в салон його машини та повезли в невідомому напрямку. Під час поїздки один з нападників відібрав у потерпілого травматичний пістолет і, погрожуючи зброєю, став вимагати повернути неіснуючий борг у розмірі 1,5 мільйона гривень.

Приїхавши в ліс, невідомі продовжили бити підприємця. Вони забрали у чоловіка ключі від квартири, прив’язали його пластиковими стяжками до дверної ручки автомобіля та залишили в лісі разом з подільником.

Колишня дружина звинуватила директора Харківського КП у викраденні дочки

Через деякий час поліцейські розшукали потерпілого і звільнили його. Одного з членів банди вдалося затримати. По гарячих слідах оперативники розшукали інших підозрюваних у нападі. Всі вони виявилися жителями Харківської області у віці від 26 до 62 років.

У Харкові сталися сутички зі стріляниною: поліція затримала 20 осіб (Відео)

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Фігурантам вручили підозри за статтями 146 (“викрадення людини”) і 289 (“незаконне заволодіння транспортним засобом”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадаємо, раніше п’ятеро громадян Марокко напали на свого співвітчизника, який навчається в одному з вузів Харкова. Зловмисники били його і зажадали повернути неіснуючий борг. Потім його вивезли в ліс, а звідти – в чужу квартиру. Весь цей час побиття тривали. Жертві вдалося втекти лише коли частина фігурантів розійшлася, а решта – заснули. Пізніше правоохоронці затримали чотирьох хлопців-23-26-ти років, а також 25-річну дівчину. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 127 (“тортури”), 146 (“незаконне позбавлення волі або викрадення людини”) та 186 (“грабіж”) КК України.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі