Похоронний букет і шантаж: у Харкові чоловік вимагав у колишньої співмешканки гроші

Екскоханий закидав жінку SMS з погрозами та вимагав заплатити йому 15 тисяч доларів. Про це 2 серпня повідомили в пресслужбі прокуратури в Харківській області.

Правоохоронці повідомили про підозру 42-річному чоловікові за фактом вимагання. За інформацією обвинувачів, з середини липня чоловік систематично надсилав повідомлення та дзвонив колишній співмешканці, вимагаючи повернути вигаданий борг, і погрожував розправою. 19 липня він надіслав у салон краси, де працює жінка, похоронний букет з погрозами фізичної розправи.

У Харкові викрили вимагачів, які погрожували підприємцю

Побоюючись, що чоловік втілить слова в життя, жінка передала йому частину суми. Коли вимагач отримав 8000 доларів, його затримали правоохоронці. Київський районним суд Харкова обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

hop_vymagannya_1.jpeg

Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 189 (“вимагання з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна) КК України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років ув’язнення.

Катував чоловіка праскою та намагався зґвалтувати: в Харківській області вийде на свободу вимагач

Нагадаємо, раніше за викрадення людини та вимагання суд засудив двох чоловіків до п’яти років позбавлення волі. За даними слідства, 6 липня 2016 року четверо фігурантів напали на жертву, двічі вдарили металевою трубою, після чого поклали в багажник автомобіля ВАЗ-2108 та перевезли в сусідній двір. Пізніше харків’янина привезли на територію гаражного кооперативу “Дружба”, де з нього вимагали три тисячі доларів, викручували пальці та застосовували електрошокер. На наступний день постраждалого відвезли в “швидку допомогу”, змусивши по шляху написати розписку про борг.

 

Коментарі