Понад 300 харків’ян оштрафували за відсутність масок у громадських місцях

Минулого тижня поліцейські Харківської області виявили 326 порушників маскового режиму, які перебували в громадських будівлях і громадському транспорті без одягнених засобів індивідуального захисту. Про це повідомили у відділі комунікації облУНП.

Відносно порушників винесли постанови про накладення штрафів за ч. 2 ст. 44-3 Кодексу про адмінпорушення. Мінімальна сума штрафу становить 170 гривень.

Також за тиждень поліцейські склали 12 протоколів про порушення правил карантину щодо суб’єктів господарювання і підприємців.

Нагадаємо, минулого тижня в Харківській області кілька днів поспіль були перевищені показники госпіталізацій і кількості хворих, проте в ХОДА вирішили, що посилювати карантин ще рано. Як пояснив замісник голови Харківської ОДА Михайло Черняк, шляхом збільшення кількості ліжок та кількості тестувань, показники знизилися, а тому передумов для введення жорстких обмежень в області поки не бачать. Тим часом голова уряду Денис Шмигаль на засіданні Кабміну заявив, що найближчими днями кілька областей можуть потрапити в “червону” зону карантину. Він не став конкретизувати назви регіонів, проте повідомив, що громадські заклади зможуть працювати, тільки в тому випадку, якщо 100% працівників і 100% відвідувачів будуть повністю вакциновані.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі