Porsche, на якому катався по Ніцці колишній чиновник харківської мерії, виставили на продаж за 4 мільйони гривень

У серпні минулого року тодішній директор Департаменту земельних відносин Харківської міськради Сергій Колесник похизувався в соцмережах відпочинком на одному з найдорожчих курортів Лазурного берега Франції, опублікувавши фото з Porsche 911 на харківських номерах.

Такий відпочинок посадовця під час військового стану та щоденних обстрілів Харкова обурив громадськість. Сергій Колесник тоді заявив журналістам, що поїхав у відпустку як багатодітний батько, а Porsche, на якому він катався, належить його давньому товаришу, бізнесмену, який багато років живе у Ніцці.

“Ще тоді, ця версія здалась дуже підозрілою, з урахуванням того, що автівка була на номерах з харківською реєстрацією. А його товариш, за словами Колесника, багато років живе у Ніцці”, – зазначають у “Харківському антикорупційному центрі”

На днях ця версія стала ще більш підозрілою, коли розслідувачі знайшли на сайті Auto.ria інформацію, про те що на продаж у Києві виставили саме цей Porsche 911. Те що це одна й та ж автівка підтверджує номер – АХ 9123 МВ.

Porsche хочуть продати за 99 тисяч доларів (близько 4 мільйони гривень). Автівка 2018 року випуску та має 33 тис. км. пробігу. Авто привезли з Канади, де воно в 2020 році потрапляло в ДТП, внаслідок чого було пошкоджено кузов. Автівку придбали на аукціоні в листопаді 2020 року та зареєстрували в грудні 2021 року в Україні.

“Версія про давнього товариша у Ніцці, в якого Колесник взяв покататись Porsche 911 на харківських номерах, стала ще більш фантастичною, бо важко повірити, що цей товариш, який живе довгий час у Франції, приїхав під час війни спеціально до Києва, щоб продати автівку”, – додали розслідувачі ХАЦ.

Нагадаємо, що після того, як стало відомо про відпочинок Колесника у Ніцці, харківський міський голова Ігор Терехов звільнив його з посади. Мер зазначив, що звільнив Колесника “не за те, що він поїхав у відпустку — на це він мав право”, а “за хамську, негідну поведінку під час війни”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі