Президент купив книгу харківського видавництва, яку намагався заборонити Медведчук

Знакове придбання Володимир Зеленський з дружиною Оленою зробили на Міжнародному фестивалі “Книжковий арсенал”. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі Офісу президента України. Серед інших, гарант Конституції придбав книгу харківського видавництва Vivat “Справа Василя Стуса”, яку склав Вахтанг Кіпіані.

Харківський будинок “Слово” внесли до реєстру нерухомих пам’яток України

Ця книга примітна тим, що 19 жовтня минулого року Дарницький районний суд Києва підтримав позов Віктора Медведчука і визнав “неправдивою” частину висловлювань у книзі про справу Василя Стуса. Про це на своїй сторінці повідомляв автор твору. Суддя Марина Заставенко прийшла до висновку, що інформація порушує особисті немайнові права лідера ОТЗЖ.

Київський суд зобов’язав Віктора Медведчука виплатити 295 тисяч гривень харківському видавництву

За повідомленням генерального директора видавництва “Vivat” Юлії Орлової, було прийнято рішення перевидати книгу і доповнити її “сюрпризом” – на форзацах розмістили рішення Дарницького райсуду про заборону книги в першій інстанції.

Віктору Медведчуку оголосили підозру в державній зраді

У червні цього року Київський апеляційний суд виніс додаткову постанову за позовом народного депутата від ОТЗЖ Віктора Медведчука до письменника Вахтанга Кіпіані, який написав книгу “Справа Василя Стуса”. Служителі Феміди розглянули заяву від представників видавництва, які просили стягнути з Медведчука суму, витрачену на юридичну допомогу. У 217,77 тисячі гривень оцінили юридичний супровід процесу, ще 56,8 тисячі гривень склали витрати на явку представників видавництва в судові інстанції.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі