Проспект Маршала Жукова в Харкові: Зеленський сказав, що не бачить проблеми в назві

Президент України Володимир Зеленський вважає, що питання перейменування топонімом потрібно перевести з політичної площини в еволюційну.

Про це він повідомив в телеінтерв’ю каналу 1+1. Відповідаючи на запитання ведучої програми “VIP з Наталією Мосейчук” про те, чи повинен в Харкові бути проспект Жукова, гарант назвав це “місцевим рішенням”.

У Харкові пропонують перейменувати Московський проспект

“Молоде покоління Харкова вже не пам’ятає, що пов’язано з Жуковим: де там позитив і де там негатив. Для людей дорослих або для бабусь він був маршалом перемоги. Ну нехай буде там ця вулиця”, – сказав Зеленський.

На його думку, в регіонах повинні самостійно вирішувати, як називати вулиці та проспекти.

“Децентралізація – це філософія. Вона не тільки про те, що бюджети від держави пішли в місцеві органи влади. Це рішення таких питань. Їм там на місцях зрозуміліше, як їм треба жити, за якими вулицями ходити”, – сказав Зеленський.

За його словами, нинішня молодь, через деякий час захоче перейменувати проспект на честь нинішніх героїв.

“Це політичне питання. А я вважаю, що його просто треба перевести в питання еволюційне”, – додав президент.

 

 

У Харкові втретє перейменування проспекту Петра Григоренка оскаржили в суді

Нагадаємо, в червні минулого року Окружний адміністративний суд за позовом представників ВО “Свобода” визнав незаконним перейменування проспекту Петра Григоренка на честь маршала Жукова. Чиновники подали апеляцію, яку суд двічі повертав на доопрацювання й тільки в жовтні прийняв до розгляду.

15 лютого Другий апеляційний адміністративний суд прийняв рішення залишити в силі рішення першої інстанції, відхиливши скаргу міської ради. визнавши його рішення про перейменування проспекту недійсним. Вердикт вступив в силу з моменту прийняття, оскаржити його мерія може в касаційному порядку.

Коментарі