Прямий рейс з Харкова до Мінська скасують через рішення Кабміну

З Харкова до столиці Білорусі літав постійний рейс. Однак, як повідомив 25 травня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, з півночі авіасполучення в сусідню країну зупинять.

“Українським авіакомпаніям і літакам буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь. Держприкордонслужба також отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують з Білорусі або в Білорусь митних пунктах аеропортів. Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair в Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення нашого уряду направлено на забезпечення безпеки польотів і пасажирів”, – написав глава уряду.

Зараз з Харкова до столиці Білорусі тричі на тиждень літають літаки компанії “Бєлавіа”. Найближчий рейс запланований на п’ятницю, 28 травня. Квитки на нього все ще можна придбати на сайті аеропорту, ціна при перельоті в одну сторону складе 4288 гривень. Однак вже опівночі 26 травня авіасполучення між Україною і Білоруссю буде припинено.

У SkyUp розповіли, чому один з літаків на три тижні вибув з ладу

Довідка. 23 травня літак Афіни – Вільнюс за допомогою білоруського винищувача був примусово посаджений в Мінську. Приводом для цього нібито стала інформація про те, що рейс замінований. Як з’ясувалося пізніше, на борту літака компанії Ryanair знаходився білоруський журналіст, колишній головний редактор Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич, оголошений на батьківщині в розшук. Як тільки чоловік ступив на землю, його затримали співробітники спецслужби. Тепер Протасевичу може загрожувати страта.

Коментарі