СБУ “розколола” взятих у полон російських диверсантів — вони катували мешканців Харківської області

Співробітники СБУ провели масштабну роботу із бойовиками приватної військової компанії рф, яких спецпризначенці захопили у полон під час бойової операції минулого тижня. Наразі отримано вичерпну доказову базу їхніх воєнних злочинів та звірств, які вони вчинили на тимчасово окупованих територіях Харківської області. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Ґвалтували, підвішували до стелі та зривали нігті: у Козачій Лопані розповіли про звірства росіян

Двоє учасників ворожої ДРГ – військовослужбовці 16 окремої бригади спеціального призначення російського гру, а ще двоє – найманці приватної військової компанії. На початку вересня на території тимчасово окупованого селиша Борова ця диверсійно-розвідувальна група викрадала місцевих мешканців, які приймали участь у проведенні АТО. За даними слідства, усіх викрадених чоловіків поміщали у триметрову земляну яму та утримували зв’язаними без води та харчування. Над затриманими жорстко знущалися, погрожували убивством та били. Окупанти проводили допити і намагалися погрозами і тортурами вибити інформацію про інших патріотично налаштованих жителів регіону. Відомі також інші факти звірств цих рашистів у Ізюмському районі.

Російським диверсантам оголосили підозру за ч.2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Досудове розслідування триває.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі