Школа в Харкові, в якій футбольні ворота придавили дитину, відкрилася рік тому – ХОДА

У Харківській обласній державній адміністрації розповіли, що піти з перевіркою в приватний навчальний заклад зможуть тільки після заяви.

Про це 15 вересня під час брифінгу повідомив заступник директора обласного департаменту науки й освіти Володимир Ігнатьєв.

За інформацією чиновника, ліцей “Перша українська школа” отримав ліцензію на право займатися навчанням 15 липня 2020 року. Зараз тут навчаються 64 вихованця.

Нагадаємо, у вівторок увечері на футбольному полі біля школи виявили шестирічного хлопчика без свідомості, поруч з ним лежали металеві футбольні ворота. Школяра з черепно-мозковою травмою госпіталізували в лікарню швидкої та невідкладної допомоги. Медики оцінюють цього стан, як стабільно важкий. При цьому в ОДА зазначають, що влаштувати позапланову перевірку в навчальному закладі не можуть.

“Ми можемо провести перевірку лише після відповідної заяви від фізичної особи, громадської організації або правоохоронців про порушення ліцензіатом ліцензійного умов”, – резюмував Ігнатьєв.

Загибель новонародженої дитини: поліція підозрює гінеколога

Нагадаємо, раніше футбольні ворота вбили школяра в харківському модульному містечку для тимчасово переміщених осіб. Трагедія сталася в березні 2017 року. Під час гри в футбол загинув 13-річний підліток. Йому на голову впали погано закріплені ворота, в результаті хлопчик отримав травму, що стала для нього смертельною. Підозру вручили директору комунального підприємства, який займався встановленням обладнання на спортмайданчику. Йому інкримінують службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі