Смерть шестирічної під Харковом: сім’я дівчинки розповіла про останні години життя та про підлітка

Кореспондент Newsroom побував на місці події в Старому Салтові та поспілкувався з сім’єю шестирічної Мирослави Третяк.

Родичі чекали приїзду слідчих і не могли приховати сліз. Біля цегляної двоповерхівки з квартирами стояли батьки Мирослави, старша сестра та бабуся з дідусем.

Мама Тетяна Третяк розповідає, що з підозрюваним у звірячому вбивстві 13-річним підлітком дочка була знайома з дитинства, адже його родина живе на першому поверсі цього ж будинку. Богдан постійно водився з малюками: в компанії була Мирослава та її однокласниця Віка.

“Я навіть говорила його матері, щоб сказала йому грати окремо, адже вони в різній віковій категорії”, – говорить Тетяна.

У нещасливий день дівчинка також грала з подружкою, до них приєднався і Богдан.

“Вчора вона прибігла і каже: “Мамо, мене сусід Богдан ображає”. Мирослава сказала, що він штовхав її та викинув обруч у вигляді ріжок. Я сказала, не чіпати його та просто піти й обіцяла поговорити з його мамою, коли та прийде”, – розповідає мама.

Після цього близько 15:00 дівчинка сходила в магазин і прилягла відпочити, а ввечері знову попросилася грати з подружкою і взяла велосипед.

“Через годину вона прийшла, я вимила їй ручки, вона взяла два персики та побігла до Віки. Вона довго не поверталася. А потім прийшла подружка і питає: “А Мира гулятиме?”. Я кажу: “Вона ж до тебе пішла”, на що Віка відповіла, що Мирослава пішла з Богданом”, – крізь сльози розповідає Тетяна.

photo5192827143078393404.jpg
Фото: Newsroom/Роман Шупенко

Як виявилося, діти пішли в сторону колишньої пекарні та більше їх не бачили.

Після цього мати оббігла околиці в пошуках дочки, але побачила сусідського хлопчика одного. Підліток спочатку сказав, що не бачив Мирославу, а через час повідомив, що вони розлучилися в певному місці та більше він її не бачив. До пошуків приєдналася поліція, волонтери та місцеві жителі.

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві дитини: ним виявився 13-річний хлопчик

Тіло дівчинки виявили пізно вночі в покинутому будинку.

“Під час пошуку, люди знайшли трусики та взуття, ми зрозуміли, що сталося найгірше. Я до 5:00 ранку був біля того будинку, але всередину нас не пустили”, – розповідає дідусь загиблої Віктор Олексійович.

photo5192827143078393406.jpg
Квартира, в якій живе підозрюваний у вбивстві 13-річний підліток. Фото: Newsroom/Роман Шупенко

У тому, що 13-річний Богдан причетний до трагедії, родичі не сумніваються.

“Я не скажу, що він нормальний. Як можна назвати нормальною людину, який дітей у школі штовхає, кидає в них камінням, коли котів у туалеті топить”, – говорить Тетяна.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі