Спалах інфекції в дитсадку: стали відомі діагнози постраждалих

Шістьох дітей, яких госпіталізували після НП в Чугуївському районі Харківської області, вже виписали з лікарні. Фахівці прийшли до висновку, що інфекцію в дитячий сад приніс один з малюків. Про це повідомили в обласному центрі контролю та профілактики захворювань.

Троє студентів отруїлися після посиденьок у кафе

Як стало відомо, останніх пацієнтів виписали вдень 5 січня. Раніше у п’ятьох хлопців діагностували ротавірусний гастроентероколіт, в одного з них також виявили COVID-19. У шостого хворого виявили сальмонельоз.

Експерти провели епідеміологічне розслідування і з’ясували, що інфекцію в Новопокровський ясла-садок приніс один з малюків, а співробітники не змогли своєчасно виявити недоліковану дитину. Потім через недостатнє дотримання правил особистої гігієни вірус поширився на інших дітей.

У мерії розповіли, як планують убезпечити школи та дитсадки

Нагадаємо, минулого літа через ротавірус ряд водойм визнали непридатними для купання. Під час досліджень ротавірус знайшли в річці Берестовій на території селища Зачепилівка, а також в Оскільському водосховищі, на пляжі в селищі Борова. До цього небезпечними для купання назвали ставок Копань в Богодухові, річка Сіверський Донець в Ізюмі, Петренківське водосховище в Харкові, а також річка Уди в Золочеві.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі