У Харківській області вводити комендантську годину не планують – ХОДА

У зв’язку з введенням режиму надзвичайного стану правоохоронці посилять контроль в’їздів та виїздів з території Харкова та області. Про це сьогодні на брифінгу розповів голова Харківської облдержадміністрації Олег Синегубов.

Рада схвалила законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю

За його словами, в регіоні можуть обмежувати рух транспортних засобів, вводити їх додатковий огляд. Забороняється проведення масових заходів, мітингів. Водночас комендантську годину в Харківській області вводити не планують.

Олег Синьогубов додав, що найближчим часом будуть розгорнуті сили територіальної оборони регіону та почнуться навчання, які триватимуть 30 днів.

У Верховної Ради є дві доби на затвердження Указу президента про введення надзвичайного стану.

Як раніше повідомив Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данилов, що залежно від ситуації в окремих регіонах України можуть вводити комендантські години.

Призов резервістів в Україні: у ЗСУ дали пояснення, кому та куди потрібно з’явитися

Нагадаємо, РНБО просить Верховну Раду ввести надзвичайний стан по всій території України, крім Донецької та Луганської областей. Залежно від тих чи інших регіонів будуть прийматися посилені або більш м’які обмеження. У Луганській та Донецькій областях режим НС не вводять, оскільки там особливий режим діє з 2014 року. У кожному регіоні України буде створено штаб з представників місцевої влади та Збройних сил України, які прийматимуть рішення про заходи безпеки.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі