Теракт біля Палацу спорту: Кабмін відмовляє в компенсації сім’ям загиблих

Кабінет Міністрів України просить відмовити у виплаті моральної компенсації родичам загиблих у теракті біля Палацу спорту в Харкові у 2015 році. У відгуку на позов йдеться, що уряд вважає позовні вимоги потерпілих необґрунтованими, безпідставними та такими, що не підлягають задоволенню, повідомило “Суспільне. Харків”.

Екскомандира харківського “Беркута” підозрюють в організації теракту та вбивстві мітингувальників

На думку Кабміну, виплачувати збитки повинні виконавці теракту, які були засуджені до довічного ув’язнення, звільнені та передані на непідконтрольні території під час обміну військовополоненими в грудні 2019 року.

“У заяві зазначено, що взагалі держава Україна нічого не винна загиблим та їхнім родинам”, — прокоментував представник постраждалих у теракті Олег Головков.

Адвокат підкреслює, що теракт був спрямований не проти чотирьох загиблих, а проти держави та її народу. Рідні загиблих зверталися до президента України з проханням про зустріч, писали в Офіс президента, Уповноваженого ВР з прав людини, в РНБО, але скрізь отримали відмови.

“За весь час влада не зробила нічого, крім болю нам”, — сказав батько загиблого 15-річного Дані Дідика Андрій Дідик.

У Німеччині намалювали портрет Дані Дідика, який загинув в результаті теракту

Нагадаємо, у грудні 2021 року сім’ї загиблих у теракті біля Палацу спорту подали до Фрунзенського райсуду Харкова позови до уряду з вимогою виплатити грошову компенсацію по 5 мільйонів гривень кожній родині. За словами їх представника Олега Головкова, підставою для позову стали невиконання урядом України зобов’язань щодо забезпечення безпечного середовища проживання, обмін засуджених, який відбувся 29 грудня 2019 року, а також ухилення від зобов’язань з виплати грошової компенсації.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі