Теракт біля Палацу спорту в Харкові: сім’ї потерпілих вимагають від уряду України по 5 мільйонів гривень

Відповідний позов відносно Кабінету міністрів був поданий до Фрунзенського районного суду Харкова. Про це сьогодні кореспонденту Newsroom повідомив адвокат потерпілих Олег Головков.

“Звернення до суду було подано від імені потерпілих — Людмили Рибальченко, Андрія Дідика та Марини Толмачової. Кожна сім’я зажадала від уряду грошову компенсацію в розмірі п’яти мільйонів гривень”, — розповів адвокат.

У Харківському виші встановили меморіальну дошку загиблому євромайданівцю

За словами правозахисника, підставою для позову стали невиконання урядом України зобов’язань щодо забезпечення безпечного середовища проживання, обмін засуджених, який відбувся 29 грудня 2019 року, а також ухилення від зобов’язань з виплати грошової компенсації сім’ям жертв терористичного акту.

“Позов був направлений до Фрунзенського районного суду Харкова 22 грудня. Звернення зареєстрували та прийняли. На мою думку, першу інформацію у даній справі варто чекати на початку 2022 року. З точки зору права, цей процес гарантовано повинен завершитися на користь потерпілих. Але як вийде на ділі – прогнозувати складно”, — підсумував Олег Головков.

У Харкові зняли фільм про активіста, який загинув під час теракту біля Палацу спорту

Нагадаємо, троє зловмисників організували вибух під час проукраїнського маршу по проспекту Маршала Жукова. Його жертвами стали підполковник міліції Вадим Рибальченко, школяр Данило Дідик, 18-річний активіст Микола Мельничук та один з координаторів “Євромайдану” Ігор Толмачов. Багато з учасників ходи отримали поранення. Менш ніж через тиждень після злочину підозрювані були затримані. Віктора Тетюцького, Володимира Дворнікова та Сергія Башликова засудили до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. Їх визнали винними у скоєнні терористичного акту, а також зберіганні зброї та боєприпасів. Однак одночасно з цим суд змінив чоловікам запобіжний захід з утримання під вартою на особисте зобов’язання. Після цього фігурантів передали у РФ в рамках обміну військовополоненими.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі