ТОП-10 місць для відпочинку в Харківській області за помірну плату

Відпустка на базах відпочинку недалеко від обласного центру обійдеться мінімум у 200 гривень на добу. Харчування та розваги доведеться оплачувати окремо. Найдорожчі апартаменти, які нам вдалося відшукати в області, знаходяться в селі Хотімля. З вікна тримісного номера відкривається вид на Печенізьке водосховище. За 4100 гривень на добу відпочивальникам пропонують не тільки дах над головою, але також сніданок, мангал, можливість засмагати на пляжі під парасолькою та користуватися місцевим аквапарком.

9 цікавих фактів про Харків: ядерний вибух, коні та наймолодша мама

У середньому ж ціни на літній відпочинок коливаються в діапазоні 1500-2000 гривень. На базах відпочинку можна замовити кімнату з підселенням, або орендувати весь будиночок зі зрубу на велику компанію. З розваг пропонують активні види спорту, вуличні шахи, риболовлю та купання в карпатських чанах.

Якщо підрахувати, то лише проживання за тиждень відпочинку обійдеться в середньому 14 000 гривень, якщо до цього додати ще триразове харчування за найдемократичнішими цінами, то сім’ї з трьох осіб доведеться щодня платити ще 900 гривень, а за сім днів набіжить вже 6300 гривень. У підсумку за скромну відпустку під Харковом доведеться віддати 20 300 гривень. Для порівняння, за 18 000 гривень зараз можна полетіти на курорти Туреччини та Єгипту. У цю суму включені переліт, трансфер, проживання та харчування.

 

 

ТОП-5 популярних блогерів: що викладають и скільки заробляють харків’янки у мережі

 

Costa Brava

Поруч із селищем Старий Салтів на березі Печенізького водосховища розташований курортний готель Costa Brava з власним пляжем протяжністю 250 метрів. На території облаштовані паркова зона з трьома басейнами, аквапарк, кілька альтанок з мангалами. Любителі екстремального відпочинку можуть взяти напрокат квадроцикл, велосипед, гідроцикл, покататися на катамарані або водних лижах. Для гостей працюють бар, кінотеатр, караоке, лазня, сауна, ігрові зали з настільним тенісом, більярдом і відкриті спортивні майданчики для футболу, волейболу та бадмінтону. Крім цього, відпочивальники можуть посидіти на березі з вудкою або відправитися в ліс по гриби та ягоди. Перекусити або повечеряти можна тут же, в кафе або ресторані.

kosta_bravo_3.jpg

Для проживання в Costa Brava доступні 12 номерів в готельному комплексі та 56 у двоповерхових дерев’яних зрубах. Вартість оренди апартаментів становить від 1400 гривень на добу. За “Напівлюкс” доведеться викласти 1600, а за “Люкс” – 2600 гривень. Трикімнатні номери у двоповерховому корпусі з видом на водосховище обійдуться туристам 4100 гривень за добу. У вартість номера входить сніданок, мангал, користування пляжем, аквапарком, шезлонгами з парасолькою, майданчиком для бадмінтону, мініфутболу, волейбольним полем, тенісними столами, вуличними шахами, дитячим майданчиком і автостоянкою.

kosta_bravo_4.jpg

Як дібратся: село Хотімля (Чугуївський район), вулиця Набережна, 27/2.

Soich Park

Неподалік від Старого Салтова розташована ще одна локація для сімейного відпочинку – Soich Park. База відпочинку знаходиться в сосновому лісі на березі річки Сіверський Донець. На території є кілька житлових корпусів з дво- і тримісними номерами (від 200 до 2000 гривень на добу), а також дерев’яні одно- та двомісні будиночки (від 1500 до 2000  гривень на добу). Харчування у вартість оренди житла не входить.

soich_park2.jpg

soich_park.jpg

Всього за сніданок, обід і вечерю доведеться викласти близько 300 гривень. Також вгамувати голод можна в кафе або ресторані. З розваг в Soich Park доступні кілька спортивних майданчиків, більярд і настільний теніс. Любителі риболовлі можуть орендувати човен і снасті.

Як дібратися: смт Старий Салтів (Чугуївський район), вулиця Новодоновська, 1.

Елат

Готельний комплекс на березі Печенізького водосховища позиціює себе, як “місце далеко від міської рутини”. Локація розташована за 70 кілометрів від Харкова і є оптимальним варіантом для сімейного відпочинку. База відпочинку займає сім гектарів заповідної території та вміщує в себе 145 номерів на будь-який бюджет – від хостела до комфортабельних ізольованих апартаментів. Ціна варіюється від 300 до 4000 гривень на добу.

elat.jpg

Відпочивальники можуть орендувати альтанки з мангалом, близько нового корпусу – великий і маленький басейни. Перекусити або щільно пообідати можна в їдальні або ресторані європейської кухні. Для проведення тренінгів або семінарів можна орендувати один з конференц-залів. У дощову погоду або ввечері можна провести час в кінотеатрі. Також відпочивальники можуть взяти напрокат байдарку, човен або велосипед, провести час за грою в настільний теніс, волейбол, бадмінтон.

elat2.jpg

Як дібратися: село Мартове (Чугуївський район).

Фазенда “Виноград”

Сільська зелена садиба знаходиться приблизно за 100 кілометрів від Харкова, на березі річки Сіверський Донець. База відпочинку позиціює себе як сезонний заклад і найактивніший період тут – літо. На території фазенди є локаворский екоресторан у сільському стилі, де подають тільки місцеву їжу з продуктів, які виросли поблизу без застосування хімічних добавок і добрив.

fazenda_vinograd.jpg

Для проживання можна вибрати комфортабельні апартаменти у двомісних будиночках або номера в хостелі. А любителі дикого відпочинку можуть поставити намет на території кемпінгу. Як розваги фазенда пропонує сплави на байдарках, екскурсії на велосипедах, пейнтбол, походи по гриби та ягоди, риболовлю, а також туристичні екскурсії. Зняти будиночок на двох на території фазенди можна в суботу та неділю. Двомісні будиночки обійдуться в 700 гривень, а за місце проживання для трьох людей потрібно буде заплатити 1000 гривень.

fazenda_vinograd22.jpg

Як дібратися: село Іванівка (Ізюмський район).

Задонецька Дача

Для тих, хто не хоче їхати далеко від Харкова, є прекрасна можливість відчути всю красу релаксу на лоні природи за 35 кілометрів від мегаполіса. На території бази є кілька окремих будиночків – вітражний, лавандовий, білий, коричневий та оливковий. Вартість оренди варіюється від 1500 до 4000 гривень на добу за двох (діти до 12 років безплатно) і включає: користування кухнею, супутниковий інтернет і телебачення, кондиціонер, душові приналежності.

zadoneckaya_dacha.jpg

Крім цього, відвідувачі можуть користуватися критою альтанкою на 25 осіб з каміном, басейном з підігрівом води та мангалом. З розваг доступні баня, прокат квадроциклів та велосипедів, футбольний майданчик, стенд для стрільби з лука, настільні ігри.

zadoneckaya_dacha3.jpg

Як дібратися: село Задонецьке, Коробів Хутір (Чугуївський район), вулиця Курортна 13-б.

Галявина Удачі

База відпочинку знаходиться за 65 кілометрів від Харкова. На території Галявини Удачі – 14 двоповерхових будиночків, розрахованих на чотири людини. У кожному котеджі своя кухня та посуд, кондиціонери, телевізори, холодильник, душ і wi-fi.

polyana_udachi.jpg

Біля будиночка – невеликий двір з альтанкою та мангалом. На території – басейн з дитячою зоною та шезлонгами. Відвідувачі можуть також скористатися послугами банного комплексу. З розваг доступні прогулянки на конях, прокат велосипедів, прокат катера, настільні ігри та караоке. Вартість проживання становить 580 гривень на добу за котедж (в оплату входить сніданок).

polyana_udachi3.jpg

Як дібратися: село Приморське (Чугуївський район)

Гостьовий дім “Набережний”

Готельний комплекс розташований за 135 кілометрів від Харкова на березі річки Оскіл. Для проживання тут облаштовані комфортабельні дерев’яні будиночки. У зрубах є номери двох типів: однокімнатні, розраховані на двох-трьох осіб, і дворівневі – на шістьох відпочивальників. Також можна зняти семи і восьмимісний двоповерховий котедж.

gostevoy_dom_naberezhnyy1.jpg

Всі апартаменти обладнані кухнею з холодильником, телевізором і душем. На території бази відпочинку є озеро з пляжем, спортивні майданчики для волейболу та бадмінтону, дерев’яні альтанки з мангалами, баня, басейн і батут для дітей. За проживання у двомісному номері-студії доведеться заплатити 650 гривень на добу. Оренда чотиримісного номера з балконом обійдеться в 950 гривень. Охочим відпочити у великій компанії за семимісний котедж потрібно буде віддати 2100 гривень. А восьмимісний двоповерховий люкс обійдеться 3100 гривень на добу. У вартість проживання входить користування альтанками, мангалами та стоянкою.

gostevoy_dom_naberezhnyy3.jpg

Як дібратися: село Червоний Оскіл (Ізюмський район), вулиця Набережна 64.

Park ROST club

Туристичний комплекс розташований на березі Сіверського Дінця на території заповідника “Гомільшанські ліси” за 45 кілометрів від Харкова. База відпочинку складається з двох корпусів на 250 номерів від рівня “хостел” до “люкс”. На території комплексу є напіввідкритий олімпійський басейн, дитячі батут і басейн, майданчики для пляжного волейболу.

park_rost_club3.jpg

Відпочивальники можуть провести час за грою в більярд, настільний футбол, спортивний покер або пейнтбол. Також можна взяти напрокат велосипед. Є альтанки для барбекю або приготування шашлику. На території комплексу є кінотеатр, концертний зал, ресторан і кафе біля басейну. Вартість проживання – від 360 гривень з людини за місце в хостелі до 1400 гривень за двомісний номер люкс. У вартість проживання входить сніданок, а також мангал, гриль-решітка, альтанка на чотирьох, більярд, дитяча кімната.

park_rost_club.jpg

Як дібратися: селище Гайдари (Чугуївський район), вулица Піонерська.

Martova Laguna

Однією з головних фішок цієї локації власники називають басейн з морською водою. Щоб зануритися в солону воду, потрібно буде подолати близько 70 кілометрів. Готельно-ресторанний комплекс розташований на березі Печенізького водосховища. Великий дерев’яний котедж включає 11 комфортабельних дво- і тримісних номерів з супутниковим телебаченням, холодильником, душем і туалетом.

martova_laguna.jpg

На території бази відпочинку є ресторан з національною та європейською кухнею, де подають страви на мангалі, шурпу, шашлик і рибу. Відпочивальники також можуть скористатися лазнею та чавунною купіллю з трав’яними настоями. Провести час з друзями можна в так званій затишній землянці або на відкритому повітрі. Якщо є бажання гості можуть взяти напрокат велосипед або прогулятися до лісу по гриби та ягоди. За проживання в номері доведеться заплатити від 1200 до 2200 гривень. У вартість включено сніданки.

martova_laguna2.jpg

Як дібратися: село Мартове (Чугуївський район), вулиця Першого Травня, 12

Болибоки

Дорога до цієї бази відпочинку не відніме багато часу, адже вона знаходиться всього за 20 кілометрів від Харкова, на березі озера близько Дергачів. Охочі відпочити на природі, порибалити або попаритися в лазні можуть зняти один з будиночків, місткістю від чотирьох до восьми осіб. У кожному мінікотеджі є кухня та санвузол. Вартість оренди шестимісного будиночка з лазнею – 1400 гривень на добу.

boliboki.jpg

Котедж такої ж місткості, але з карпатським чаном обійдеться в 1950 гривень на добу. Додатково доведеться заплатити 50 гривень за мангал. За котедж з банкетним залом на 20 осіб і чотирма спальними місцями потрібно буде віддати 1200 гривень на добу. Любителі риболовлі можуть взяти напрокат п’ять вудок і спробувати зловити амура, коропа або товстолоба в зарибненому ставку. Така розвага обійдеться у 200 гривень на добу. Улов понад 5 кілограмів оплачується окремо – 50 гривень за кожний наступний кілограм. Діти до 12 років можуть рибалити безплатно.

boliboka1.jpg

Як дібратися: село Болибоки (Харківський район), вулиця Зіркова, 1.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі