Три харківських ЗВО потрапили до рейтингу кращих університетів світу

Журнал Times Higher Education включив десять представників України у свій список з 1600 кращих університетів світу. Серед них виявилися і три харківських ЗВО, проте жоден з них не увійшов навіть до першої тисячі. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства освіти та науки.

У парку науки та техніки харківського ЗВО встановили модель паротяга

Рейтинг базується на 13 показниках ефективності, що відносяться до чотирьох сфер – викладання, дослідження, передача знань і міжнародні перспективи. Для того, щоб визначити рейтинг ЗВО, фахівці проаналізували 14,4 мільйона наукових публікацій.

Серед представників нашої країни найвищу позицію несподівано зайняв Сумський державний університет. За ним йде “Львівська політехніка”, а замикає трійку лідерів Харківський національний університет радіоелектроніки. ХНУРЕ увійшов в число ЗВО, які займають місця з 1001 по 1200. Ще нижче розташувалися Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут” і Харківський національний університет імені Каразіна.

У ХНУ імені Каразіна підняли ціни на навчання для студентів чотирьох курсів

Нагадаємо, раніше ми склали рейтинг найпопулярніших ЗВО нашого міста з погляду абітурієнтів. Як з’ясувалося, найпопулярнішим в цьому році став ХНУ імені Каразіна. Тут прийняли 32 тисячі заявок від колишніх школярів. На другому місці за популярністю – політех, а замикає трійку лідерів ХНУРЕ. У нинішньому році школярі штурмували факультети, на яких готують в напрямках “Право”, “Комп’ютерні науки”, “Менеджмент”, “Кібербезпека” й “Економіка”.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі