У центрі Харкова будівельники почали переробляти багатостраждальний бекетовський балкон

На фасаді художнього музею робітники почали зводити нову конструкцію. Про це повідомив депутат міськради Дмитро Булах, опублікувавши фото робіт на своїй сторінці в Facebook.

На знімку видно, що робітники роблять дерев’яну опалубку, щоб в майбутньому залити її бетонним розчином. У музеї кажуть: будівельники усувають результати попереднього експерименту.

Раніше будівельники демонтували пінобетонні блоки, з яких спочатку виклали каркас майбутнього балкона.

ТОП-12 харківських цар-балконів (Фото)

Нагадаємо, 18 лютого 2020 року балкон двоповерхової будівлі виставкового залу художнього музею, який розташований на перехресті вулиць Дружин Мироносиць і Чернишевській, частково обвалився. В результаті інциденту ніхто не постраждав, був пошкоджений лише корпус щитової. Про аварійний стан балкона було відомо заздалегідь і співробітники захистили небезпечне місце стрічкою.

Пізніше депутати облради підрахували вартість ремонту. На відновлення балкона планували витратити 234 тисячі гривень. При цьому на ремонт Художнього музею заклали три мільйони. У будівлі необхідно також відремонтувати теплотрасу, що проходить між музейними будівлями. Заміна труб на ділянці обійдеться у 392 тисяч гривень. Крім того, планують відремонтувати вимощення даху над приміщеннями, в яких зберігаються музейні фонди.

Коментарі