У центрі Харкова пройде акція за право сидіти на газонах в саду Шевченка

У суботу, 2 жовтня, на честь Міжнародного дня ненасильства в Харкові будуть вимагати розірвання договорів з охоронними фірмами, які нападають на городян. Активісти вимагатимуть, щоб наступного підрядника шукали разом з представниками громадськості. Про це організатори повідомили на сторінці у Facebook.

У харківському саду Шевченка заборонили грати вуличним музикантам

Нагадаємо, раніше в саду Шевченка відбулося кілька інцидентів за участю співробітників компаній “Антирейдер ГО Ветеран” і “Зубр”. Так, наприклад, у вересні 2020 року “охоронці порядку” побили молоду пару в туалеті, через чотири місяці жертвою їхнього нападу став громадянин Ізраїлю. Попри зміну охоронної компанії, підхід до відпочивальників не змінився.

У зв’язку з цим активісти наполягають на проведенні нового тендера, а також зміну існуючих правил поведінки в парку.

“Ми вимагаємо розробити простий і зрозумілий механізм, який би дозволив громадянам повною мірою використовувати міські парки, сквери та інші зони відпочинку. А саме дозволив би громадянам вільно використовувати газони парків для сидіння, лежання і проведення дозвілля. Не перешкоджати та забезпечити право вуличних музикантів грати живу музику”, – повідомили організатори акції.

“Мовчання вбиває”: в Харкові активісти пікетували облуправління поліції

Учасників просять взяти з собою килимки, музичні інструменти, чай, кава та “гарний настрій”. У зв’язку з тим, що акція не є політичною, на ній заборонена будь-яку символіка та партійні прапори.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі