У харківських лікарнях зайняті всі ліжка з доступом до потокового кисню

Станом на ранок 18 жовтня, всі 719 точок з потоковим киснем зайняті пацієнтами. Про це під час брифінгу повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської міськради Олена Головіна.

За словами чиновниці, зараз на стаціонарному лікуванні перебувають 1 149 пацієнтів з коронавірусів. Всього в місті є 1540 ліжок.

Також вона прокоментувала повідомлення з соціальних мереж, в яких харків’яни повідомляли, що кілька разів викликали бригаду швидкої, проте медики відмовлялися госпіталізувати пацієнтів в лікарню.

“Були випадки, коли швидкі стояли, в цей час вирішувалося питання про наявність кисневих точок і місцях в реанімаціях. Вирішували, направити в реанімацію, або можна покласти на звичайну ліжко, підключити до концентратора, і хворий зможе дихати”, – сказала Олена Головіна.

Школярі Харкова підуть на канікули до листопада

Нагадаємо, майже 500 додаткових ліжок для хворих COVID-19 днями відкрили в харківських лікарнях №8 і 18, що на Салтівці. У лікарню №8 направляють хворих не тільки з коронавірусом, але ще і з так званими “ковіднимі інфарктами”. У місті виникла нестача медиків для роботи в ковідних бригадах, на роботу запрошують медсестер і лікарів.

Тим часом Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та НС на засіданні 12 жовтня вирішила посилити карантин тільки в Херсонській області. Харківський регіон поки що залишається в “помаранчевій” зоні.

Коментарі