У Харківській обласній лікарні розгорнули 240 ліжок для лікування хворих COVID-19

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Максим Хаустов.

За його словами, в Харківській обласній клінічній лікарні підготували окремий корпус, в якому знаходиться 240 ліжок для пацієнтів з коронавірусом. На сьогодні із загальної кількості місць для хворих COVID-19 зайнято 153, з них 13 – дихають за допомогою апаратів ШВЛ.

Перша вакцина від COVID-19, завезена в Україну, викликала тромбоз у жінок – лікар

Директор обласної клінічної лікарні Володимир Ярош також повідомив, що найближчим часом буде збільшено кількість медичних бригад, які працюють з інфікованими пацієнтами. За його словами, зараз їх чотири, а повинно бути вдвічі більше.

90% пацієнтів в Харківській області хворіють штамом “Дельта”

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров’я України дозволило вакцинацію дітей від 12 років. Для отримання щеплення батьки дітей 12-15 років або самі діти у віці 16-17 років повинні звернутися до педіатра або сімейного лікаря.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі