У Харківській області чиновник завдав збитків державі майже на чотири мільйони гривень — поліція

Фігуранту може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі “главку”. За даними слідства, 48-річний начальник комунального підприємства в місті Люботин присвоїв земельну ділянку площею 3,8 гектара. Крім цього, чиновник організував незаконне скидання побутових відходів на зазначеній території, що призвело до забруднення навколишнього середовища. Своїми діями фігурант завдав збитків державі на суму 3,8 мільйона гривень.

Вимагала від адвоката $4 тисячі: в Харкові суддю відсторонили від посади

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловікові вручили підозри за статтями 197-1 (“самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво”) і 239 (“забруднення і псування земель”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

У Харківській області будуть судити трьох “екоактивістів”, які погрожували підприємцям

Нагадаємо, раніше Newsroom повідомляв про те, що силовики оголосили колишньому директору КП “Харківжитлобуд” підозру в розтраті коштів з використанням службового становища. За даними слідства, фігурант перераховував гроші за ремонт будинків приватній фірмі. При цьому всі роботи виконували комунальники.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі