У Харківській області взяли під варту поліцейського, який продавав наркотики – прокуратура

Фігуранту може загрожувати до 10 років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в регіональній пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, в серпні поліцейський батальйону конвойної служби ГУ НПУ продав жителю Куп’янського району канабіс. 3 вересня цей же правоохоронець за 8000 гривень повторно продав заборонену речовину ще одному покупцеві. Гроші за наркотики поліцейський попросив перевести на його власну банківську карту та карту його знайомої.

Хабар у 1,3 мільйона: захист ексчиновника ХОДА звинуватила силовиків у провокації

Слідчі вручили фігуранту підозру за статтею 307 (“незаконне зберігання або збут наркотичних речовин”) КК України. Під час затримання у поліцейського вилучили згорток з порошком білого кольору. Речові докази відправили на експертизу.

5 вересня Ленінський районний суд Харкова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 56750 гривень. Правоохоронця відсторонили від посади. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

hop_kanabis2.jpeg

 

У Харкові чиновники “Укрзалізниці” кілька років нараховували зарплату неіснуючим працівникам

Нагадаємо, раніше в Харківській області суд виправдав поліцейських, яких звинувачували в побитті затриманого. За даними слідства, інцидент стався 24 липня 2018 року. Поліцейські затримали чоловіка, який порушив правила адміністративного нагляду, і доставили його в райвідділ. Затриманий відмовився розписуватися в журналі обліку та пішов до вбиральні. Там фігуранти вирішили “провчити” затриманого. Під час побиття йому здавили шию, через що жертва втратила свідомість. Потім жителя Золочева закували в наручники, вивезли з райцентру, заляпали перцевим балончиком і кинули біля села Макарівка. Суд прийшов до висновку, що обвинувачення не змогло довести факт вивезення чоловіка з райцентру. Тому суддя Олена Чернова визнала начальника сектора реагування та його підлеглого невинними.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі