У Харківській області знайшли місця, небезпечні для купання через кишкову паличку

У Харківській області жителям не рекомендують купатися на території трьох зон відпочинку. У двох водоймах виявили підвищений вміст кишкової палички. Про це повідомили фахівці обласного лабораторного центру.

За результатами досліджень, небезпечними для купання були визнані пляжі “Комсомольський” на ставці біля селища Кегичівка та зони відпочинку на річці Берестова в Краснограді. Там в одному літрі води виявили до 24 тисяч лактопозитивних кишкових паличок (при нормі не більше п’яти тисяч).

Крім того, залишаються в силі обмеження, накладені на початку тижня. Тоді в лабцентрі заявили про антигени ротавірусу в річці Берестовий. Через це купання не рекомендували в селищі Зачепилівка й на вищезгаданому пляжі в Краснограді.

ТОП-5 пляжних клубів Харкова: відпочинок на даху та біля басейну

Нагадаємо, раніше в Харківській області правоохоронці розслідували обставини отруєння дітей. Чотирьом постраждалим – від восьми до 14 років. Інцидент стався в селищі Слобожанському. Вночі 12 червня медична допомога була потрібна чотирьом неповнолітнім. Дві сестри 11 і 13 років, їх восьмирічний брат, а також 14-річна сусідка зібрали в лісі гриби та віддали бабусі. Жінка приготувала з них страву. Однак після вживання дітям стало погано та їх доставили в лікарню.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі